בחירות 2022 – תמונת מצב של היום שאחרי

הבחירות שנערכו בסוף ינואר בפורטוגל סייעו לראש הממשלה המכהן, אנטוניו קושטה, ליהנות ממנדט רחב יותר בפרלמנט. כבר כעת ניתן לקבוע כי אותו מנדט רחב שקיבל קושטה קרה, בין היתר, למול אחוז ההצבעה גבוה מהצפוי ורצונם של מרבית הפורטוגלים ביציבות שלטונית. 

בבחירות האחרונות בפורטוגל הורשו אזרחים הנושאים את נגיף הקורונה להצביע גם כן, כשמיליון אזרחים שחלו בנגיף הקורונה בזמן הבחירות הורשו לצאת ולהצביע על אף מצבם. יכולתם לצאת ולהצביע, יש והניעה אף אחרים במדינה להצביע גם כן, כשאחוז ההצבעה הגבוה והמפתיע רק חיזוק את המנדט של קושטה, שהיה קודם רעועה. 

כמו בישראל, גם בפורטוגל לא הצליחו הסקרים לנבא את התוצאה המפתיעה, כשהמפלגה הסוציאליסטית, בראשות קוסטה, זכה ב-117 מושבים בפרלמנט הכולל בסך הכל 230 מושבים. מדובר על עלייה של תשעה מושבים לעומת המצב לפני הבחירות האחרונות. 

נוכח התוצאות אמר קוסטה בנאום הניצחון שנשא כי "רוב מוחלט לא אומר כוח מוחלט. זה לא אומר למשול לבד. זו אחריות מוגברת וזה אומר למשול עם ולמען כל הפורטוגלים", זאת לצד צהלות תומכיו שאף שרו את ההמנון המהפכני הישן "גרנדולה"

המפסידות הגדולות בבחירות הן שתי מפלגות השמאל הקיצוני שאיבדו כמחצית ממושביהן. מי שזכתה ל-71 מושבים היא מפלגת המרכז ימין סוציאל דמוקרטים, כשמפלגת הימין הקיצוני, צ'גה, נמצאת במקום השלישי עם 12 מושבים. לצד זאת, חשוב לזכור כי נכון לכתיבת שורות אלו טרם נספרו ההצבעות שנערכו מחוץ לפורטוגל, כשאלו שווים ארבעה מושבים נוספים. 

קוסטה, שעלה בפעם הראשונה לשלטון ב-2015, ניהל את פורטוגל בשנים האחרונות והעלה אותה על מסלול של צמיחה כלכלית מתמדת, כשזו סייעה בצמצום הגרעון התקציבי ואף הביאה לעודף בתקציב לקראת סוף 2019 עד בוא משבר הקורונה. 

פורטוגל, המאוכלסת על ידי 10.3 מיליון תושבים, נחשבת למדינה הענייה ביותר מבין מדינות מערב אירופה. הפורטוגלים אמורים לעשות שימוש בסכום של 18.7 מיליארד דולר כדמי הבראה מצד האיחוד האירופי עד שנת 2026, כשחלק ניכר מאותם סכומים יופנה לפרויקטים ציבוריים רחבים וביסוס של תשתיות ברחבי המדינה. 

במידה ויש לכם עדויות ומידע לשתף אותנו בנושא אתם מוזמנים לשלוח אותו אלינו  למייל של המערכת:

ne**@po************.com

אוהבים את פורטוגל ? שתפו בקליק

מאמרים נוספים

רוצים לדבר עם המומחים שלנו ?

השאירו פרטים ונחזור אליכם