כוכב שביט יהיה נראה לעין בפורטוגל ביום ראשון

כוכב שביט יהיה נראה לעין ביום ראשון בפורטוגל, בחלון הזדמנויות קצר שייפתח ב-19:35 (שעון ליסבון). מדובר בכוכב השביט C/2023 A3 Tsuchinshan-ATLAS, שהתגלה בינואר 2023 על ידי טלסקופים של מצפה הכוכבים צ'וצ'ינשן (Tsuchinshan) בסין, ואושר על ידי טלסקופ ATLAS בדרום אפריקה.

בהצהרה לסוכנות הידיעות לוסה (Lusa), האסטרופיזיקאי נונו פייסיניו (Nuno Peixinho) אמר כי אם תנאי התצפית בשמיים יישמרו, ללא עננים, ניתן יהיה לראות את כוכב השביט בעין בלתי מזוינת בפורטוגל ביום ראשון "40 דקות אחרי השקיעה, כשמסתכלים מערבה, כלומר ב-19:35". לדברי החוקר מהמכון לאסטרופיזיקה ומדעי החלל, "חלון ההזדמנויות" לצפייה בכוכב השביט, עדיף ממקום עם זיהום אור מועט, "הוא קטן", מכיוון שאחרי 20:00 "הוא כבר נמוך מאוד באופק ויהיה קשה מאוד לראותו".

נונו פייסיניו מפנה את תשומת הלב "לא לבלבל" את כוכב השביט עם "הזוהר החזק של כוכב הלכת נוגה", שבאופק יהיה משמאלו. ביום ראשון, המצפה הגיאופיזי והאסטרונומי של אוניברסיטת קוימברה יקיים מפגש תצפית בין 19:20 ל-20:00.

Comet, falling star trail
Comet, falling star trail

באותו יום, לפי נונו פייסיניו, כוכב השביט יהיה במרחק של כמעט 71 מיליון קילומטרים מכדור הארץ וקצת יותר מ-82 מיליון קילומטרים מהשמש, כאשר "המרחק הממוצע של כדור הארץ מהשמש, הנקרא יחידה אסטרונומית, הוא כ-150 מיליון קילומטרים".

לדברי האסטרופיזיקאי, ניתן יהיה לצפות בכוכב השביט גם בשבוע הבא, אך כנראה רק בעזרת טלסקופ, מכיוון שהוא מאבד בהירות מדי יום, ככל שהוא מתרחק יותר ויותר מכדור הארץ ומהשמש.

לאחר מעברו בקרבת כדור הארץ, כוכב השביט C/2023 A3 Tsuchinshan-ATLAS ימשיך במסעו לקצוות מערכת השמש, כנראה בהשפעת הכבידה של כוכבי לכת או כוכבים אחרים. מודלים מסלוליים מציעים שכוכב השביט לא יתקרב שוב לכדור הארץ במשך מאות אלפי שנים, אם הוא בכלל יחזור.

כוכב השביט צ'וצ'ינשן-ATLAS מגיע מענן אורט, מאגר עצום ומרוחק של גופים שמימיים קפואים המקיף את מערכת השמש. לפני שהיה נראה באוקטובר בחצי הכדור הצפוני, ניתן היה לצפות בכוכב השביט בסוף ספטמבר בחצי הכדור הדרומי, בכיוון מזרח באופק, בשחר.

לפי ההגדרה, כוכבי שביט הם גופים שמימיים המורכבים מקרח, אבק וחלקיקי סלע קטנים. כשהם מתקרבים לשמש, הבהירות שלהם גוברת, מכיוון שהחומרים הקפואים המרכיבים אותם מתנדפים, יוצרים אטמוספירה מפוזרת סביב הגרעין שלהם, הנקראת קומה, וזנב המכוון בכיוון ההפוך לשמש.

במידה ויש לכם עדויות ומידע לשתף אותנו בנושא אתם מוזמנים לשלוח אותו אלינו  למייל של המערכת:

ne**@po************.com

אוהבים את פורטוגל ? שתפו בקליק

מאמרים נוספים

רוצים לדבר עם המומחים שלנו ?

השאירו פרטים ונחזור אליכם