ויזת D7 בפורטוגל: תושבות על בסיס הכנסה פסיבית
פורטוגל מציעה לכם פתח לרילוקיישן על ידי תושבות במדינה ואזרחות פוטנציאלית (לאחר 5 שנות תושבות) עבור אזרחים שאינם מהאיחוד האירופי/האזור הכלכלי האירופי/שווייץ באמצעות ויזת D7.
ויזה זו מושכת במיוחד פנסיונרים, יזמים ומשקיעים המבקשים ליהנות מאורח החיים הפורטוגלי ויכולים להוכיח הכנסה פסיבית יציבה. על ידי בחירה בויזת D7, תוכלו לנצל את האקלים המתון של פורטוגל, התרבות העשירה ועלות המחיה הנוחה.
הבנת הדרישות של ויזת D7 דורשת שיקול דעת זהיר, שכן הן סובבות סביב הוכחת יציבות פיננסית וכוונה להתגורר בפורטוגל.
חשוב להישאר מעודכנים לגבי ההיבטים הפיננסיים, כמו סוגיות מס, ולהתעדכן בשינויי חקיקה, כמו תיקונים לחוק האזרחות למשל במידה שאזרחות ודרכון פורטוגלי הוא גם יעד בעתיד הרחוק.
הרף המינימלי "בכסף" לויזת D7
הערך המינימלי הנדרש כדי להיות זכאים לויזת D7 ולחשב כבעלי הכנסה פסיבית המאפשרת תושבות:
הכנסה שנתית של 8,460 אירו, בתוספת 50 אחוז מסכום זה עבור בן/בת הזוג ו-30 אחוז עבור כל ילד שנסמך עדיין על שולחן הוריו. זאת ללא קשר למדינת המוצא של המבקש:
– מבקש יחיד: 8,460 אירו/שנה
– מבקש עם בן/בת זוג: 8,460 אירו + 4,230 אירו/שנה
– עבור כל ילד תלוי: 2,538 אירו נוספים/שנה
אז חייב להיות פנסיור וסוג הכנסות פסיביוצ בלבד לויזת D7?
שימו לב שלמרות הדעה הרווחת שאולי לא, יש לכם אפשרות להמשיך לעבוד כשכירים או לקיים פעילות מקצועית אחרת על אדמת פורטוגל כבעלי ויזת הכנסה פסיבית D7.
תושבות וחובת זמן התושבות בפועל ל-D7
אתם מחויבים לשהות פיזית בפורטוגל למשך תקופה מסוימת כדי לשמור על תוקף הויזה שלכם והתושבות. בשנתיים הראשונות, מצפים מכם להיות בפורטוגל למשך לפחות 16 חודשים.
לאחר מכן, בדרך כלל מוענק אישור תושבות זמני לשנתיים, שיכול להוביל לתושבות קבע ואזרחות פוטנציאלית עם נוכחות רציפה במדינה. חשוב גם לשמור על כיסוי ביטוח בריאות תקף לאורך כל שהותכם.
בנוסף, ויזה זו מאפשרת לכם לנסוע באזור שנגן ללא צורך בויזה נוספת מכיוון שהיא רשומה במערכת המידע של שנגן (לישראלים יש בכללי ויזת תייר 90 יום לכל אזור שנגן).
מסמכים נדרשים לויזת הכנסה פסיבית
הנגשנו לכם פה במדריך להוצאת ויזת D7 את רשימת הצ'אקליסט שהורדנו מאתר VFS האמון על קליטת בקשות הויזות לפורטוגל.
יש צורך להדפיס את הרשימה הזו כי אתם ניגשים איתה גם כן בעת הגשת בקשת הויזת D7, הוספנו גם תרגום צמור למסמך הPDF של הדרישות.
שימו לב: בתהליך זה קיימות דרישות שעשויות להיראות מוזרות או בלתי הגיוניות מבחינת הניירת ובמבט ראשון גם בלתי ניתנות לצלוח. לדוגמה, הצורך באישורי מגורים בפורטוגל עוד לפני קבלת הוויזה. אל דאגה – בסיום המדריך נדון בפתרונות מעשיים ובטיפים שצברנו מניסיוננו כמשרד המתמחה בליווי תהליכי ויזת D7. נשתדל להבהיר כיצד להתמודד עם דרישות אלו באופן יעיל ומוצלח.
טופס הבקשה + הצהרה ל-SEF
איפה מגישים את בקשת הויזת הכנסה פסיבית לפורטוגל ומאיזו מדינה?
שימו לב שיש להגיש את בקשת ויזת הD7 אך ורק ממדינת התושבות האקטואלית של המבקש, במקרה של מרבית הישראלים ככול הנראה בישראל.
מתבצע ממש ראיון עם המועמד ובוחנים יחד את המסמכים להגשה במעמד זה יכולים לסרב גם לקלוט את התיק ולבקש מכם תיקונים ולקבוע תור מחדש להגשה.
במידה ואתם מגישים את בקשת ה-D7 שלכם מישראל, שימו לב שישנן מדינות מסוימות, ביניהן מדינת ישראל, בהן השגרירות עצמה לא קולטת בקשות מסוג זה ולמעשה הסמכות הואצלה לחברה בשם VFS Global שיושבת בקרבת מגדלי עזריאלי בתל אביב.אתם מוזמנים להציץ במדריך לקביעת תורים במשרדי VFS:
זמני טיפול בבחינת בקשת ויזת D7 לפורטוגל
לאחר ההגשה שלכם באמצעות משרדי VFS במידה ואתם מתגוררים בארץ זמן ההמתנה הצפוי לקבלת תשובה הוא חודשיים וצפונה.
לא מומלץ להציק לאחר הגשת התיק ולבדוק "האם שכחו אתכם ולוודא שבטוח התקבלה הבקשה"
אושרה לכם הויזה? מה הלאה?
במידה ואושרה לכם הויזה אתם תדרשו להגיע שוב פעם למשרדי VFS והפעם על מנת להפקיד את הדרכון הישראלי (או הדרכון עליו ביססתם את הבקשה), לוקח בערך שבועיים עד שמבקלים בחזרה את הדרכון עם הויזה המיוחלת עליו אשר תאפשר לכם להמשיך לשלבים הבאים:
- אתם מקבלים מVFS לינק מיוחד לקביעת תור במשרדי AIMA בפורטוגל. בה יקלטו נתונים ביומטרים שלכם.
- תונפק לכם לאחר ביקור בAIMA פורטוגל אישור תושבות זמנית לשנתיים אותה יהיה ניתן אם תעמדו בתנאים שוב לחדש בתום התקופה.
שימו לב שלאחר 5 שנות תושבות אתם יכולים לבקש תושבות קבע ואף להגיש בקשת התאזרחות לפורטוגל.