5 סידורים שיש לסגור לפני רילוקיישן לפורטוגל

במגמת הישראלים אשר עוזבים את ישראל, חל שינוי מפתיע בשנתיים-שלוש האחרונות: פורטוגל, שכמעט לא הייתה על מפת היורדים מישראל, החלה לצבור כוח של ממש.

כיום, מדובר באחת המדינות הבולטות באירופה בקליטת ישראלים. חושבים לעשות רילוקיישן לפורטוגל? הנה כמה דברים שחייבים לסגור לפני שטסים.

1. שפה, תרבות וכל השאר

נתחיל מהאלמנט החשוב ביותר בתקשורת האנושית – השפה המשותפת.

בפורטוגל מרבית האוכלוסייה (בעיקר בני ה-40 ומטה), דוברי אנגלית ברמה סבירה.

סטודנטים ואנשי עסקים מדברים ומבינים אנגלית מצוין, במרבית המקרים.

כך שבמידה והאנגלית אינה שגורה בפיכם, קורס לימוד אנגלית הינו בגדר חובה לפני המעבר, וכן קורס לימוד פורטוגזית כמובן.

יתרה מכך, גם אם אתם מצליחים להחליף כמה משפטים באנגלית ואפילו מצליחים להבין פרק שלם של "חברים" ללא תרגום, עדיין ייתכן שקורס לשיפור השפה יעשה לכם שירות נהדר. 

עוברים למטרות עסקיות? התרכזו בלימודי אנגלית עסקית בתחום המדובר.

כמובן שלימוד פורטוגזית בכלל מצוין, אך מדובר בשפה מאתגרת ללימוד, הדורשת השקעה של חודשים רבים בלימוד שלה, וחשוב שקודם תעבדו על האנגלית אשר תהיה הכלי שלכם להתקדם שם בפורטוגזית.

נקודה חשובה נוספת לקראת המפגש עם 10.5 מיליון תושבי פורטוגל היא היכרות עם התרבות המקומית.

לעם הפורטוגלי היסטוריה עשירה ותרבות מרתקת:

לכל הכתבות על ההיסטוריה של פורטוגל לחצו פה

אם אתם מתכננים להשתקע במדינה ולא רק להיות אורחים לרגע, כדאי להכיר את שורשי העם המיוחד הזה, לרבות הניואנסים הקטנים המצופים מכם כתושבי המדינה. לא תאמינו כמה הדבר הזה חשוב.

2. בירוקרטיה, אשרות וטפסים

הדרך האידיאלית עבור ישראלים רבים לעשות רילוקיישן לפורטוגל היא הנפקת דרכון פורטוגלי.

ניתן לעשות זאת במספר דרכים ובהתאם לשורשים המשפחתיים שלכם.

מעבר לכך, חשוב להיות ערוכים ומוכנים לכל הנושא הבירוקרטי, שאף פעם לא פשוט במעבר בין מדינות.

 מומלץ להיעזר בחברה מקצועית המכירה את הפרוצדורה הנדרשת בפורטוגל, לרבות האישורים הנדרשים, הטפסים שיש למלא ועוד.

זה עשוי לחסוך לכם מפח נפש והרבה התרוצצויות וכאב ראש.

במידה ואתם נחושים להוציא אזרחות פורטוגלית לבד הכנו עבורכם מדריך מפורט בשיתוף איזי נשיונליטי:

לחצו כאן

3. מיסוי פרסונאלי לישראל או לפורטוגל

רבים מהישראלים אשר מתגוררים בחו"ל מצאו את עצמם בשנים האחרונות  במסדרונות רשות המיסים במטרה לשכנע את ציבור העובדים כי הם לא צריכים לשלם מס הכנסה.

אחת הדוגמאות אשר מזוהות עם הנושא זה הסיפור של הדוגמנית בר רפאלי אשר הוצאה לה שומה אזרחית לתשלום מס בסכום של מיליוני שקלים והיא אף זומנה לחקירה פלילית ברשות המיסים, זאת כי על פי החשד הציגה מצג שווא בפני הרשות.

מיהו תושב חוץ בישראל

אם בעבר תושב חוץ הוגדר כמי שאינו תושב ישראל, כיום מדובר בהגדרה רחבה יותר אשר עשויה לעיתים ליצור פרצות מס כלפי מדינת ישראל וגם כלפי מדינת התושבות של אותו אדם. מכאן נוצר תיקון 168 לפקודת מס הכנסה אשר הגדיר מיהו תושב חוץ.

על פי התיקון, תושב חוץ הינו אדם שאינו נחשב לתושב מדינת ישראל וכן אדם אשר שהה בחו"ל לתקופה של 183 יום, לרבות שנת המס הרלוונטית וכן שנת המס בשנה לאחר מכן. למעשה, ניתן לראות כי לא מדובר אך ורק על מודל כמותי- משך זמן השהייה של אדם בחו"ל אלא גם היכן מרכז החיים שלו.

 מה אומר החוק

לפי החוק, תושב ישראל אשר עובד בחו"ל חייב בתשלום מס על ההכנסה שלו בישראל. משמעות הדבר כי מעבר למס שהוא משלם בחו"ל הוא צריך לשלם מס בישראל.

 על מנת לקבוע את התושבות לצורכי מס ישנם מבחנים שונים

מי שיודע הכי טוב לקבוע מהי מדינת התושבות האמיתית לצרכי מס הם האנשים המחליטים לעבור להתגורר במדינה. רשויות המס מודעות היטב לכך ולכן התפתחה פרקטיקה אשר תקבע את תשלום המס בהתאם למקום בו אנו מתגוררים על פי מבחני מרכזי חיים מסוימים.

מקום בית קבוע: היכן מצוי הבית הקבוע שלנו הכולל את החפצים האישיים שלנו.

מקום המשפחה: היכן נמצאת המשפחה הקרובה?

מקום הפעילות הכלכלית: היכן ממוקמת הפעילות הכלכלית שלנו.

שהייה ברוב ימות השנה: היכן אנו שוהים במרבית ימות השנה. כך למשל שהייה בישראל לתקופה של 183 ימים ומעלה  נחשבת לאמירה משמעותית ביותר.

 הקשחת התנאים לניתוק תושבות

מדובר בתחום אשר היה מעורפל לתקופה ארוכה ואף כלל תיקוני חקיקה של בתי המשפט אשר מטרתם לעשות סדר ולפזר את העננים. לפי החלטת חוק חדשה ניתן לראות כי רשות המיסים מציגה עמדה מפורשת בכל הקשור לעובדים בחו"ל.

לפי מומחים בתחום המיסוי ההחלטה כוללת בין היתר ישראלים רבים אשר מתגוררים בפועל מחוץ לישראל. אותה החלטה  קבעה כי לעיתים אנשים מלווים על ידי בני זוגם וילדיהם והם מגיעים לביקורים קצרים בישראל. במהלך השהייה שלהם בארץ הם מחויבים בדיווח לרשויות המס על ההכנסות שלהם ובהתאם לנסיבות החברה מבקשת מרשויות המס לקבוע את מועד ניתוק התושבות בהתאם לאמנה של מניעת כפל המס.

היוועצות עם גורמים מקצועיים

בשל העובדה כי מדובר בהליך סבוך ומורכב, קיימת חשיבות עליונה להיוועץ עם מומחים בתחום על מנת לקבל רקע מקצועי ומענה לכל השאלות. קיימת חשיבות רבה להיפגש עם מומחה בתחום המיסוי על מנת לקבל את כל הידע המקיף כדי לדעת האם יש צורך בתשלום מס ומהן הפעולות הדרושות לצורך כך. פגישה עם מומחה בתחום המיסוי תאפשר לסגור את כל הקצוות ולהיערך לכך בצורה הטובה ביותר.

4. כסף, ודירה

מרבית הישראלים שמבצעים רילוקיישן ודוגלים בשיטת ה"יהיה בסדר", מוצאים את עצמם, לרוב, שבים ארצה בחלוף תקופה בשל חוסר הצלחה להשתלב כלכלית במדינה.

לגבי רכישת דירה בפורטוגל הינכם מוזמנים לקרוא את המדריך לגבי מיסוי שנכתב יחד עם איזי נדל״ן:

מיסוי פורטוגל

לכן, חשוב לסגור את הפינות האלו כמה שיותר מוקדם לפני הטיסה: עבודה או דרך כלשהי להתפרנס – לכל הפחות שיהיה לכם כיוונים אפשריים רציניים; דירה – או לפחות כמה דירות אפשריות מתוכן תצטרכו לבחור; וכדומה.

גם במקרה הזה, סיוע של חברה מקצועית עשוי לתרום באופן משמעותי.

זכרו. אמנם האפשרויות הכלכליות בפורטוגל מגוונות ורבות, ופוטנציאל ההצלחה גבוה, אך שום דבר לא יונח בפניכם על מגש של כסף, ולכן תדרשו להכין את עצמכם מראש לפני, ולהשקיע מאמץ לאורך כל הדרך.

בהצלחה!

5. עבודה

שימו לב ששכר המינימום בפורטוגל נמוך סביב ה 700 אירו בלבד.

עדיף לכם ליצא את הקישורים לכם כמו נוודים דיגיטליים.

 

זכרו. אמנם האפשרויות הכלכליות בפורטוגל מגוונות ורבות, ופוטנציאל ההצלחה גבוה, אך שום דבר לא יונח בפניכם על מגש של כסף, ולכן תדרשו להכין את עצמכם מראש לפני, ולהשקיע מאמץ לאורך כל הדרך.

בהצלחה!

במידה ויש לכם עדויות ומידע לשתף אותנו בנושא אתם מוזמנים לשלוח אותו אלינו  למייל של המערכת:

ne**@po************.com

אוהבים את פורטוגל ? שתפו בקליק

מאמרים נוספים

רוצים לדבר עם המומחים שלנו ?

השאירו פרטים ונחזור אליכם