Covid-19: פורטוגל עם ממוצע של 12 מקרי מוות ביום וכמעט 400 מקרים

לפורטוגל יש ממוצע יומי של 12 מקרי מוות מ-covid-19 וכמעט 400 מקרים חדשים, מספר שכמעט שילש את עצמו מאז סוף מאי, כך אמר היום לסוכנות הידיעות לוזה האפידמיולוג מנואל קרמו גומס.

בסוף מאי, לפורטוגל היה ממוצע של 130 דיווחים על מקרים חיוביים של covid-19 ביום ובשבעת הימים האחרונים הממוצע היומי היה סביב 390, אמר הפרופסור מהפקולטה למדעים באוניברסיטת ליסבון, וציין כי בתחילת מאי מספר הדיווחים היה "נמוך מאוד", סביב עשרה מקרים. בנוגע למספר מקרי המוות, מנואל קרמו גומס אמר שזה היה "בערך 12 ביום", מה שמייצג גם "עלייה גדולה לעומת לפני חודש", כאשר היו בערך שלושה מקרי מוות ביום.

"אם נחזור בערך חודשיים אחורה, באותו זמן היה לנו מקרה מוות אחד כל יומיים," אמר האפידמיולוג וחבר הוועדה הטכנית לחיסון נגד Covid-19. לדברי קרמו גומס, חלה גם "עלייה גדולה" במספר מקרי המוות של מטופלים שאושפזו בבתי חולים ציבוריים עם בדיקה חיובית, מה שלא אומר שהם אושפזו בגלל Covid-19. הוא גם הצביע על עלייה של כמעט 30% במאושפזים שנבדקו חיובית במהלך שלושת החודשים האחרונים. "כרגע, מבין האנשים שנבדקים חיובית ל-covid ומאושפזים, קצת יותר ממחצית הם מעל גיל 60" וכ-24% הם מעל גיל 80, הוא אמר, וציין כי ייתכן שבקבוצת גיל זו מתרחשים רוב מקרי המוות בשל מחלות שונות.

כסיבות לעלייה זו במקרים, קרמו גומס הצביע על התפתחות נגיף ה-SARS-Cov-2, עם הופעתם של זנים חדשים המסוגלים לחמוק מנוגדנים, "כמעט ואין לנו יותר הגנה נגד הזנים החדשים הללו של הנגיף," בעיקר KP.1, KP.2 ו-KP.3, שיש להם "סדרה של צאצאים" והם כיום דומיננטיים באירופה ואמריקה. לפי המכון הלאומי לבריאות ד"ר ריקרדו חורחה (INSA), זן ה-KP.3 הפך לרוב בפורטוגל במהלך חודש מאי, אך הוא נפוץ באירופה ואמריקה. "לכולנו יש נוגדנים שמסתובבים בגוף שלנו כי התחסנו ונדבקנו וכו', אבל הזנים האלה מסוגלים לחמוק מהנוגדנים האלה," הוא אמר.

מצד שני, האפידמיולוג ציין שעברו כשמונה חודשים מאז מבצע החיסונים האחרון, שהתקיים בסתיו 2023, וההגנה של אנשים נגד הנגיף ירדה. הוא גם הזכיר שכיסוי החיסונים בסתיו האחרון "לא היה מבריק". "לאנשים מעל גיל 60 היה כיסוי חיסוני של בערך 66%, מה שאומר שה-34% האחרים אפילו לא התחסנו בסתיו, אין להם מגע עם החיסון כבר יותר משנה וחצי," הוא ציין.

למרות העובדה שחלק גדול מהאוכלוסייה הבוגרת אין הגנה נגד הזיהום, ואם הם יבואו במגע עם הנגיף, דרך שאיפת חלקיקים נגיפיים שמרחפים באוויר, הם יידבקו, הם מוגנים נגד "המחלה הקשה". לדברי המומחה, הרוב המכריע "לא חולה מאוד קשה, הם מתאוששים ולא מגיעים לבית החולים".

בזמן החופשות, מנואל קרמו גומס הזכיר שנגיף ה-SARS-CoV-2 ממשיך להסתובב והזכיר לנו כמה המלצות כדי להימנע מהדבקה. "ל-Covid אין מאפיינים עונתיים, לפחות עד כה, כמו לשפעת שכמעט נעלמה, אבל הוא עדיין איתנו וגורם לגל הזה" של הדבקות. האפידמיולוג יעץ לאנשים בסיכון הגבוה ביותר להימנע משהייה במרחבים לא מאווררים עם אנשים מחוץ למעגל הרגיל שלהם. הוא הזכיר את חשיבות היגיינת הידיים, כלומר לא לגעת בפה או בעיניים בלי לשטוף ידיים, ואת השימוש במסכות על ידי אנשים שיודעים שהם "בסיכון גבוה".

במידה ויש לכם עדויות ומידע לשתף אותנו בנושא אתם מוזמנים לשלוח אותו אלינו  למייל של המערכת:

ne**@po************.com

אוהבים את פורטוגל ? שתפו בקליק

מאמרים נוספים

רוצים לדבר עם המומחים שלנו ?

השאירו פרטים ונחזור אליכם