בראגה מתפקדת בתור עיר הבירה של מחוז בראגה הקרוי על שמה של העיר. המחוז עצמו שוכן באזור הצפון מערבי של פורטוגל. מדובר בעיר החמישית בגדולה בפורטוגל, שלפניה נמצאות: ליסבון, פורטו, וילה נובה דה גאיה ואמדורה.

 בראגה היא אחת מהערים העתיקות ביותר באירופה, כאשר על פי הערכות העיר נוסדה לפני יותר מ-2000 שנה על ידי האימפריה הרומי. בעת הקמתה העיר נוסדה תחת שם אחר בראקארה אוגוסטה. 

לאורך ההיסטוריה קיבלה העיר לא מעט כינויים, כאשר הכינויים הנפוצים ביותר הם: "עיר הארכיבישופים" ו-"רומא של פורטוגל". הכנסייה הרומית-קתולית רואה את העיר בראגה בתור מרכז דתי חשוב מאוד, גם בנוסף עם השנים הפכה להיות העיר גם מקור צמיחה בתחום של תעשייה וטכנולוגיה.

על מנת להקל את ההגעה אל העיר, חוברה העיר בקו רכבות עם העיר פורטו שנמצאת במרחק של 53 קילומטר, ועם עיר הבירה ליסבון.

העיר בראגה היא אחת מהערים העתיקות ביותר בעולם נכון להיום. 

על פי ההיסטוריה, בעיר בראגה הייתה התיישבות עוד מהתקופה הטרום-היסטורית.

 בני שבט ה"בראקארים הקלאים" התיישבו באזור שבו נמצאת כיום בראגה בתקופת הברזל, אותם בני שבט שלטו באותה תקופה בכל האזור שבו נמצאת פורטוגל היום. על פי הערכות בסביבות 136 לפנה"ס החלו הרומאים לכבוש אזורים הסמוכים לעיר בראגה, כאשר עם הזמן גם העיר בראגה נפלה לידיהם. 

הקיסר אוקטביאנוס אוגוסטוס שהיה שליט האימפריה הרומית באותה תקופה, היה זה שהכריז על הקמת העיר "בראקארה אוגוסטה". 


העיר בראקארה אוגוסטה התפתחה מאוד בשנים הראשונות שלה, כאשר לא מעט משאבים הוקדשו על מנת להעצים את העיר הצעירה. 

העיר הגיעה לשיא הפריחה של במאה השנייה לספירה, כאשר אפילו הוכרזה בתור בירת ה"קונבנטוס בראקארנזיס". 


הקיסר קרקלה שהיה שליט האימפריה הרומית הביא לעיר בראגה לא מעט כוח כאשר הפך אותה לשמש בתור בירת מחוז גאלקיה. אך נקודת מפנה בהיסטוריה של העיר הגיע עם פלישת השבטים הנודדים הגרמניים, שהיו אלה שגרמו להפלת השלטון הרומי ולהיעלמותו מן העולם. 

העיר נפלה לידיהם של הגרמנים, באותה תקופה הם נקראו השוואבים.


במהלך השלטון המורי על העיר בראגה היא עברה לא מעט ידיים, כאשר בכל פעם עלה שליט חדש על העיר אשר שינה או החליף את מעמדה. בשנים הללו ידעו תושבי העיר חוסר יציבות, עקב היותם נוצרים הדוקים שחלקם אף נאלצו להתאסלם. 


המאה ה-16 הייתה המאה המשמעותית ביותר בהיסטוריה של פורטוגל כולה. במאה ה-16 יצאו מסעי התגליות המרשימים של מגלי הארצות הפורטוגליים. 

אך בשונה מליסבון ומשאר ערי פורטוגל, העיר בראגה איננה הרוויחה מכל המסעות הללו.

מי שהיה אחראי על הצלת המצב של העיר שהיה לא פשוט בכלל הוא הארכיבישוף דיוגו דה סוזה אשר מימן מכספו לא מעט על מנת לשקם ולקדם את העיר ביחד עם כל שאר ערי פורטוגל. 

בין שלל העבודות שהוא היה אחראי עליהן ניתן למצוא: שדרוג והרחבת רחובות העיר, תכנון ובניית ככרות, תכנון והקמת בתי חולים לרווחת תושבי העיר וכמובן מעצם היותה של העיר עיר נוצרית הדוקה גם הקמת כנסיות.


באותם שנים, בעיקר בזכות ההשקעה הכספית של דיוגו דה סוזה הצליחה העיר בראגה לצמוח ולגדול. הכינוי שנדבק לעיר היה "רומא של פורטוגל".

גם במאה ה-18 העיר בראגה קיבלה מנוף כלכלי חשוב מאוד אשר סייע להתפתחות שלה, היו אלה מספר רב של ארכיבישופים ואדריכלים אשר תרמו לעיר מבנים גדולים ומרשימים אשר גרמו לה להיות אחת מהערים היפות והמרשימות ביותר באירופה באותן השנים. במאה ה-18 נבנה לראשונה בניין העירייה, הספרייה הציבורית של בראגה ועוד לא מעט מבנים חשובים אשר תוכלו למצוא בעיר עד עצם היום הזה.


לעומת המאה ה-18, המאה ה-19 הייתה לא פשוטה עבור העיר. הסיבה המרכזית לכך הייתה הפלישה של נפוליאון אל העיר, בעקבות הפלישה סבלו תושבי העיר והעיר עצמה הושמדה ונהרסה. אך לקראת סוף המאה ה-19 הגיעו לא מעט מהגרים מברזיל אל העיר בראגה, דבר שהכניס לה רובד חדש של עיצוב ושל סגנון שלא היה קיים בעיר הזאת לפני כן. 

המאה ה-20 הייתה לא מאוד מיוחדת עבור העיר, כאשר את מירב המאמצים עשו על מנת להתאים את התשתיות ואת העיר כולה אל ההתחדשות שסחפה את העולם כולו.

יש ללחוץ על כפתור העריכה כדי לשנות את הטקסט הזה. לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית קולהע צופעט למרקוח איבן איף, ברומץ כלרשט מיחוצים. קלאצי צש בלי.

בתחילת דרכה הקהילה היהודית בעיר בראגה הייתה קהילה מאוד קטנה וסגורה. על פי העדויות, עד למאה ה-14 היו בעיר רק כמה עשרות יהודים אשר נבלעו בין התושבים המקומיים והיו פזורים בכל קצוות העיר. בתקופה ההיא היהודים ניסו להתרכז במספר רובעים על מנת לשפר את ההווי המשותף שלהם. בשנת 1466 החליטה ההנלה אשר אחראית על העיר להעביר את היהודים בהסכמתם כמובן לרובע חדש שנקרא Judiaria Nova.
אך יהודי העיר סבלו לא מעט ממקרי אנטישמיות כלפיהם, רוב הקהילה הנוצרית התקשתה מאוד לקבל את הימצאותם של היהודים בתוך העיר. המצב של הקהילה היהודית היה כל כך קשה שעל פי הערכות במחצית השנייה של המאה ה-15 היו בעיר בראגה כולה לא יותר מ-52 יהודים. זה בהחלט נתון שמעיד עד כמה הקהילה היהודית בעיר הייתה קטנה, וכמות גדולה של יהודים החליטו לנטוש את העיר.
כמובן שבעת גירוש פורטוגל נעלמה הקהילה היהודית הקטנה של בראגה לחלוטין. הקהילה היהודית הרסה כל זכר וכל פרט שעלול להזכיר את ההיסטוריה היהודית של העיר. רק בשנת 1981 הצליחו חוקרים לגלות כתובת עם שלוש אותיות בשפה העברית באחד מהבתים בעיר בראגה. על פי הערכות מדובר בשרידים של בית כנסת אשר היה נמצא במקום, ועל המקום שבו הוא היה בנוי הקימו בתים פרטיים.
חשוב להדגיש כי בעיר בראגה למרות גירוש פורטוגל התקיימה קהילה יהודית אשר חיה בסתר בתור אנוסים. כלפי חוץ התנהגו היהודים בתור נוצרים, וכלפי פנים הם היו יהודים הדוקים אשר השתדלו למשור את הדת היהודית ועל המנהגים היהודים כפי שהם זוכרים אותם מהבית.

ישנן מספר ערים במדינות אחרות אשר מוגדרים בתור ערים תאומות של העיר בראגה:
• העיר סנטו אנדרה אשר נמצאת בברזיל
• העיר ביסורה אשר נמצאת בגינאה ביסאו
• העיר קלרמון-פראן אשר נמצאת בצרפת
• העיר פוטו אשר נמצאת בצרפת
• העיר סאו ניקולאו אשר נמצאת בכף ורדה

פורטוגל ידועה בתור מדינה שבה הספורט הוא עורק חיים ראשי, לא מעט ספורטאים מחוננים צמחו מתוך המדינה הזאת. אך בעיר בראגה הספורט איננו לוקח תפקיד מרכזי, כאשר בעיר יש רק קבוצת כדורגל אחת מרכזית. בעיר ישנו את מועדון הכדורגל המפורסם ספורטינג קלאב בראגה, הוא משתתף במשחקי ליגת העל בכדורגל של פורטוגל.

על מנת לחבר את העיר אל שאר הערים בפורטוגל ביתר קלות, ובנוסף על מנת לקבל תיירים אל העיר ישירות ישנו שדה תעופה אשר פועל בתוך תחומי העיר. שדה התעופה בפלמיירה הוא שדה התעופה אשר מקשר את כל הנוסעים המגיעים אליו אל העיר בראגה, כך שאם אתם מתכננים נסיעה לאזור זהו שדה התעופה שאתם צריכים להגיע אליו.

BRAGA WEATHER